Назад
Журнал

Анастасія Воскобойник: розвиток особистого блогу без плану

Гадаємо, з Анастасією (також відома як Худе Стерво) знайомі більшість з вас. Тож сьогодні у нас невеличке інтерв'ю про початок блогу та успішний розвиток без прописаної стратегії

Анастасія Воскобойник: розвиток особистого блогу без плану
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
18/6/2024
Тривалість
5 хв

Настю, слідкуємо за вами доволі давно (ще з тих часів, коли ви блогінг поєднували зі звичайно офісною роботою). Підкажіть, чому взагалі прийшла ідея вести свій блог? Особливо в часи, коли така велика конкуренція

Ніколи не розглядала нікого як конкурентів)

Постійно просто записувала відео. І мені було байдуже, чи вони наберуть переглядів.  Я просто знала, що рано чи пізно це станеться, бо я прикольна 😅

А основний мотив, чому я їх записувала був у тому, що мені хотілося кудись направити енергію і якусь частинку творчості.

Ви стали спершу дуже популярні в Тік Ток (навіть зараз там значно більша аудиторія). Ви відразу починали з монологів? Чи аналізували конкурентів перед цим?

Я в якийсь момент зрозуміла, що в цій ніші практично немає відеомонологів. Це був початок війни, україномовного контенту не було так багато.

Я проаналізувала свої плюси і навички, та зрозуміла, що в мене добре виходить говорити.

воскобойник

Як на 2024 рік у вас дуже якісна та лояльна аудиторія і чудова активність під дописами та відео. Підкажіть, у чому секрет? Все це життєвий контент? Чи можливо це через рекламні (і не тільки) колаборації з брендами та іншими блогерами?

Схиляюсь до думки, що це через те, що я ніколи нічого не прописувала і не продумувала навмисно, а роблю все інтуїтивно)

В першу чергу, бо мені цього хочеться. Я не переймаюсь чи воно зайде. І так складається, що воно заходить😊

Хоча ми особисто не помітили, та у всіх блогерів є свої “анти шанувальники” тобто хейтери. Чи багато у вас хейтерів? Як часто стикаєтесь з хейтом?

Не багато, навіть я б сказала практично немає.

Але скоріш за все це через те, що я не звертаю уваги на хейт, або не бачу його, або не читаю. Та, можливо, після цієї статті в мене буде трошки більше хейтерів. 😂

У вас відео дуже часто “залітають”. Де ви шукаєте ідеї та берете натхнення?

Люди і надивленість за людьми – це безкінечне джерело натхнення, якщо вміти за ними дивитися.

@xyda_ja_sterva

Деякі люди не потребують допомоги..Їм комфортно тільки у дискомфорті. Він безпечніший, аніж зміни..

♬ Idea 22 (Anya Nami Remix) - Gibran Alcocer & Anya Nami

У вас є комагда з якою ви працюєте? Чи все (від сценаріїв до зйомки відео) робите самостійно?

Якщо брати проєктні та акаунти, які я веду, в нас є сценарист і монтажер. Якщо брати мій акаунт, то все роблю самостійно.

Чи часто ви відмовляєте у співпраці? Які тематики для вас табу в рекламі?

Я відмовляю в співпраці, напевно, 70% магазинів через те, що я не так гонюся за грошима , як за враженнями.

Якщо те чи інше не приносить мені задоволення, я не бачу сенсу цього робити. І мені здається, якщо б я це робила, я б дуже часто вигорала.

худе стерво

Чи був у вас план з початку створення блогу? (типу от закину відео, стану відомою і буду заробляти на цьому). Чи можливо ви починали блог “для душі”, а потім воно саме пішло?

Плану не було. Мені просто подобалось знімати відео, як і подобається дотепер. А те, що воно почало приносити мені кошти, це як приємний бонус до того, що і так приносить мені задоволення, не матеріальне, а скоріше емоційне.

Якщо сьогодні починати власний особистий блог, що важливо? На вашу думку?

Кожна людина — це індивідуальність, і важливо не порівнювати себе з кимось, а бути тим, ким ти є. Не запарювати собі голову зайвими планами, цілями і всіма іншими речами, за якими гоняться штучні кадри в просторі інтернету.

Чи було у вас вигорання і чи хотілось кинути блог? Як боролись з цим? 

Я знімаю відео, а не тягаю мішки

Я не вважаю, що це аж така важка професія, щоб я прям сиділа і хотіла це все закінчити 😁 Я працювала на багатьох роботах, які більш фізично і емоційно виснажували.

може зацікавити

Фільми про маркетинг, які допомагають збагнути його суть

Розвивати себе як особистість та професіонала можна різними способами. І один з таких - кінематограф. Фільми допомагають не лише на годину забути про реальність, перезавантажитись, а й можуть надихнути на нові ідеї і переосмислення речей

Як сімʼя Заставних старі двері реставрувала

Гучний заголовок, проте не менш гучна подія, яка ще бере свій початок з 2022 (якщо не раніше). І нещодавно Аліна Френдій та Петро Заставний у своєму Інстаграм виставили відео, де по фактах пояснили всю ситуацію з тернопільськими дверима

Big Data в маркетингу: як великі дані змінюють гру

Великі дані, або Big Data, відкривають для компаній нові горизонти у маркетинговій аналітиці. Але що це означає для тих, хто прагне краще зрозуміти свою аудиторію і зробити свої маркетингові кампанії більш влучними? Спробуймо розібратися на конкретних прикладах.