Назад
Журнал

Секрети Ютуб просування у 2024

Єдиного "секрету" успіху просування на YouTube немає. Проте існують працюючі стратегії та практики, які дозволяють розвивати Ютуб канал ефективно та якісно.

Своїм
Своїм
Секрети Ютуб просування у 2024
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
17/6/2024
Тривалість
7 хв

Розвиток Ютуб каналу

Створення успішного каналу на Ютуб вимагає постійних зусиль і відданості справі. Тут важливо не розчаровуватись, якщо успіх не прийде миттєво, адже винагорода у вигляді лояльної аудиторії YouTube цілком варта інвестицій.

Більшісь радить зосередитись на створенні якісного контенту, який пропонує реальну цінність для вашої аудиторії. І це не дарма.

Адже створювати хороший та якісний контент -це означає інвестування в хороше аудіо- та відеообладнанн та, професійний монтаж відео. Ваші глядачі точно оцінять ці зусилля потім, а алгоритм, швидше за все, винагородить вас кращою видимістю.

Існує безліч різних типів контенту: "як робити щось", "найкращі з...", влоги, огляди продуктів, кулінарія, ігри, музика, розіграші, навчання дітей - і цей список можна продовжувати і продовжувати. Якщо ваш канал є відеоблогом, наприклад -ваш глядач матиме інші шаблони поведінки, ніж глядач каналу типу "як зробити щось". Люди споживають контент, який їм небайдужий, тому з'ясуйте, кому небайдужий ваш конкретний тип контенту.

ютуб просування

Однак зважайте, що, наприклад, той, хто дивиться відео про їжу, захоче дивитися весь контент про їжу. Вам потрібно звузити аудиторію, не виходячи за межі широкої аудиторії, щоб знайти свого глядача. Іншими словами, ті, хто шукає рецепт, щоб швидко щось приготувати, не потребують ваших коментарів, прояву індивідуальності та креативу. Їм просто потрібен рецепт. Тоді як інший канал може бути ідеальним для глядача, який хоче, щоб його розважали і показали людину, яка готує їжу. Зрозумійте, наскільки специфічним може бути ваш контент. Якщо ви зможете визначити, хто, де його дивиться і що їм подобається - ви зірвете джекпот. Подумайте про Гордона Рамзі. Люди дивляться його відео не заради рецепта, а для розваги. Їжа - це просто ще один персонаж у його історії, а не те, що ви збираєтеся приготувати на вечерю сьогодні ввечері.

Коли ви дозволите алгоритмам Ютуб зрозуміти, хто ваші глядачі, вони знайдуть інших глядачів зі схожими моделями перегляду і порекомендують їм ваш контент. Пам'ятайте, що мета Ютуб № 1 - якомога довше утримувати глядача на платформі. Тому, якщо ви заточили свій контент під конкретну аудиторію, Ютуб допоможе побачити ваші відео тим, хто, можливо, захоче його подивитися. ШІ збирає схожі відео разом, щоб порекомендувати їх глядачам-однодумцям, тому що це працює. Що швидше ви зробите контент, який потрапить до колекції відео, то швидше зацікавлені глядачі виявлять його в рекомендаціях.

Стратегії розвитку Ютуб каналу 2024

Релкама через кнопку "просувати"

Нещодавно Ютуб додав оновлення, де кожен хто хоче розвивати свій канал - може виконавши декілька кроків - запустити рекламу однією кнопкою. І це дуже зручно! З наших останніх досліджень та практик, ми виявили, що підписник на Ютуб вам може вартувати менше 5 грн. Уявіть! У фейсбук чи на інших рекламних платформах такого вже давно не має. Тож пробуйте. А якщо вам потрібна допомога з цим - можете звернутись сюди

оновлення ютуб

Співпраця - це ключ до успіху

Співпрацюйте з ютуберами у вашій ніші або в суміжних нішах. Це може відкрити ваш канал для нової аудиторії та сприяти зміцненню почуття спільноти. Подумайте про спільні проекти, запрошення гостей або навіть виклики, щоб викликати ажіотаж.

За межами вподобань і підписників

Зосередьтеся на створенні лояльної спільноти, а не просто гонитві за кількістю підписників. Відповідайте на коментарі, влаштовуйте сесії запитань і відповідей та активно взаємодійте зі своїми глядачами. На щастя Ютуб зараз має дуже багато можливостей для цього. Створюйте гостинне та інклюзивне середовище, де глядачі відчувають, що їх цінують.

Сила послідовності

Успіх на YouTube вимагає часу та відданості.

Розробіть послідовний графік завантаження і дотримуйтесь його. Це формує очікування серед вашої аудиторії і встановлює ритм для створення контенту. Навіть якщо ви не можете завантажувати відео щодня, встановіть частоту, яку ви можете реально підтримувати.

Орієнтуйтеся на вподобання аудиторії

Хоча дотримання основної теми або ніші є важливим, експериментуйте з різними форматами відео, щоб підтримувати свіжість контенту та задовольняти різноманітні вподобання глядачів. Спробуйте пояснювальні відео, огляди продуктів, навчальні матеріали, прямі трансляції або навіть короткометражний контент на кшталт YouTube Shorts, щоб розширити охоплення та залучення аудиторії.

Опановуємо алгоритм

Алгоритм Ютуб відіграє вирішальну роль у демонстрації ваших відео глядачам. Хоча його точна робота залишається дещо загадковою, розуміння його основних принципів є дуже важливим. Зосередьтеся на створенні якісного контенту, який утримує глядачів. Час перегляду є ключовим показником, тому прагніть створювати відео, які зацікавлюють глядачів з самого початку і пропонують справжню цінність протягом усього перегляду.

Дослідження ключових слів

Проведіть ретельне дослідження ключових слів, щоб оптимізувати заголовки, описи та теги ваших відео. Використовуйте релевантні ключові слова, які люди активно шукають. Такі інструменти, як Планувальник ключових слів Google і власний пошуковий рядок YouTube, можуть бути цінними ресурсами.

Важливе перше враження

Заголовок і мініатюра вашого відео - це перше, з чим стикаються глядачі. Створюйте чіткі, лаконічні та привабливі заголовки, які точно відображають ваш контент і використовують релевантні ключові слова. Створюйте привабливі ескізи, які викликають у користувачів цікавість і виділяються в результатах пошуку. Експериментуйте з різними стилями ескізів, щоб побачити, що найкраще резонує з вашою аудиторією.

Секрети успіху MrBeast

За словами Дерал Івс

Я працював з MrBeast над багатьма відео на YouTube та іншими проектами, і можу сказати, що його успіх не випадковий. Він вдумливий і методичний у кожній деталі. Планує всі елементи: заголовок, прев'ю, сюжетну арку, роботу з камерою та інші дрібниці, про які має пам'ятати автор відео. MrBeast продумує кілька варіантів заголовків і прев'ю, а також знімає кілька дублів різних сцен у кожному відео. Його сюжетна арка зрозуміла, його приманка нехитра, але часто вирізняється зухвалістю, а різноманітність прийомів утримання уваги просто зашкалює. Він застосовує зум, панораму і знімає з різних точок. Він монтує відео, пам'ятаючи про необхідність постійно утримувати увагу глядача, роблячи швидкі склеювання і зберігаючи високий темп, бо знає: це працює з його аудиторією.

Він також дотримується простих сюжетних ліній. Такий принцип створення контенту недооцінюється більшістю авторів відео, але саме він відрізняє великих творців від виробників ширвжитку. Якщо MrBeast не може викласти концепцію відео в одному реченні, він називає її занадто складною і змінює. Деякі зі знятих відеороликів могли б принести йому багато грошей, але він не використовує їх, якщо вони не пройдуть тест на одне речення. Відкинуті ролики він збирає воєдино і знімає на них реакцію. Це спосіб не витратити даремно час, гроші та контент.

містер біст

MrBeast знає, як зробити контент популярним. Наприклад, він зняв відео під назвою "Я відкрив безкоштовний автосалон" (зверніть увагу - у назві менш ніж 60 символів, вона легко запам'ятовується і легко передає сенс). Перше, що він каже: "Я купував кожну свою машину в автосалоні". Це речення, написане жирними літерами, пульсує на чорному екрані. Ми вже точно знаємо, про що буде відео: MrBeast купив купу машин і збирається їх роздати. Проста концепція - майстерне виконання. Потім він показує, як купує автомобілі, що в реальному житті зайняло деякий час, але на відео - близько п'яти секунд. У цьому першому сегменті ракурси камери змінюються кілька разів за короткий проміжок часу, і є комічні моменти, включно з виразом обличчя

Контент уже заманює. Потім MrBeast проходить по стоянці, перераховуючи свої нещодавно куплені автомобілі та змінює ціни на лобових стеклах на абсурдно низькі. Гачок закинуто - на це знадобилося 45 секунд.

Якщо ви постійно включатимете у ваші відео завершальний жарт, глядачі чекатимуть на нього. Саме це утримуватиме увагу, бо вони не дізнаються, що ще на них чекає, якщо не додивляться ролик до самого кінця.

Відео триває майже 17 хвилин, і ви захочете подивитися його від початку до кінця, коли знайдете його на YouTube. MrBeast - майстер у стратегіях утримання уваги. Він використовує комічні та емоційно насичені моменти, роботу з камерою і методи редагування, щоб утримати аудиторію і максимізувати свій шаблон оповіді. Таймінг утримання MrBeast бездоганний. Він виставив на продаж першу машину за три долари, але, коли покупці сідають, щоб підписати "документи" (які являють собою стопку кросвордів і шарад), він каже: "У нас відбувається розпродаж із 33 % знижкою, тож тепер ціна машини - два долари". Весь цей час він використовує зум, швидку зміну кадрів, звукові ефекти і написи на екрані, щоб постійно підтримувати увагу.

може зацікавити

Фільми про маркетинг, які допомагають збагнути його суть

Розвивати себе як особистість та професіонала можна різними способами. І один з таких - кінематограф. Фільми допомагають не лише на годину забути про реальність, перезавантажитись, а й можуть надихнути на нові ідеї і переосмислення речей

Як сімʼя Заставних старі двері реставрувала

Гучний заголовок, проте не менш гучна подія, яка ще бере свій початок з 2022 (якщо не раніше). І нещодавно Аліна Френдій та Петро Заставний у своєму Інстаграм виставили відео, де по фактах пояснили всю ситуацію з тернопільськими дверима

Big Data в маркетингу: як великі дані змінюють гру

Великі дані, або Big Data, відкривають для компаній нові горизонти у маркетинговій аналітиці. Але що це означає для тих, хто прагне краще зрозуміти свою аудиторію і зробити свої маркетингові кампанії більш влучними? Спробуймо розібратися на конкретних прикладах.