Назад
Журнал

Wrike для бізнесу або як організувати роботу в команді

Делегування - це цілий процес, якому навчитись буває не так легко (особливо, якщо звикли "сам(а) зроблю краще"). Тому аби делегування було продуктивне - для цього варто почати з інструменту для менеджменту

Wrike для бізнесу або як організувати роботу в команді
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
5/8/2024
Тривалість
8 хв

Як ефективно навчитись делегувати?

Делегування - важлива навичка для  власників бізнесу та менеджерів. Воно не лише звільняє ваш час, але й розширює можливості вашої команди та сприяє зростанню.

Делегування звучить легко - і ті, хто вміє це робити, роблять так, щоб це виглядало легко, - але ефективна передача естафети вимагає багато довіри, комунікації та координації. Проте, якщо ви навчитеся делегувати обовʼязки - і робитимете це добре - у виграші будуть усі члени вашої команди.

Для лідера делегування важливе, тому що ви не можете - і не повинні - робити все самі. Делегування розширює можливості вашої команди, будує довіру та сприяє професійному розвитку. А лідерам це допомагає навчитися визначати, хто найкраще підходить для виконання завдань чи проектів.

Кар'єрний та бізнес-стратег Дженні Блейк рекомендує провести аудит своїх завдань, використовуючи наведені нижче правила, щоб з'ясувати, які з них варто делегувати:

  • Крихітні. Такі завдання - це дрібниці, які займають лише невелику кількість часу, але з часом накопичуються. Це можуть бути речі, які міг би робити помічник: планування зустрічей, бронювання авіаквитків для ділових поїздок або видалення спаму/маркетингових електронних листів з вашої поштової скриньки.
  • Нудні. Нудні завдання - це безглузді завдання, такі як копіювання і вставка інформації про лідів з вашого інструменту автоматизації маркетингу в CRM. Нудні завдання не вимагають особливих навичок і можуть бути легко делеговані.
  • Часозатратні. Трудомісткі завдання - це можливість розбити роботу на менші частини і делегувати частину роботи іншим. Якщо ви регулярно виконуєте завдання, яке забирає багато часу, шукайте можливості передати частину роботи іншим.
  • Навчальні. Якщо завдання цілком піддається навчанню - якщо воно не вимагає досвіду, який можете надати лише ви - це гідний кандидат для делегування.
  • Жахливі. Можливо, ви не маєте дизайнерських навичок, тому створення графіки для постів у вашому блозі займає у вас в шість разів більше часу, ніж у професійного дизайнера. Краще делегувати це завдання тому, хто краще підготовлений, щоб виконати роботу швидко і якісно.

Для того, аби делегування та керування було максимально комфортним - рекомендується завжди користуватись спільною системою для менеджменту, аби бачити хто на якому етапі, вчасто закрити задання, надати рекомендацію тощо. І одним з таких інструментів є Wrike

Що таке Wrike?

Wrike - це хмарна платформа для управління проектами та співпраці, яка має на меті допомогти командам працювати ефективніше. Вона пропонує ряд функцій для оптимізації робочих процесів, покращення комунікації та підвищення продуктивності.

Для того, аби платформа для менеджменту була макисмальн комфортна - наочність є критично важливою. А оскільки всі сприймають інформацію по-різному - Wrike створили широкий спектр наочності, щоб ви могли візуалізувати прогрес проєкту, швидко коригувати ресурси та тримати стейкхолдерів в курсі подій.

wrike скачати

Які основні цілі даної платформи?

  • надати єдину платформу для управління всіма видами діяльності, пов'язаними з проектом.
  • полегшити командну роботу та комунікацію між членами команди.
  • оптимізувати робочі процеси та автоматизувати завдання, щоб заощадити час і ресурси.
  • отримувати інформацію про хід і результати проєкту в режимі реального часу.

Як працювати з Wrike?

Перш ніж почати роботу, вам варто зареєструватись (зробити це дуже легко, вам просто потрібно вписати робочий мейл). Далі вам надається 14 днів безкоштовного пробного періоду (і що важливо, не потрібно вносити дані картки аби воно потім автоматично зʼїдало платіж. А це дуже зручно)

марктингові інструменти

Коли ви перейдете на платформу, ви побачите, що інтерфейс - максимально інтуїтивно зрозумілий, а отже ви витратите значно менше часу на те, аби навчитись користуватись платформою і зможете легко навчити свою команду

wrike

Тут ви можете створювати завдання, позначати відповідальних, додавати дедлайни, а ще класною фішкою є те, що ви можете створювати власні форми запитів. До прикладу, у вас немає в команді дизайнера і ви працюєте з ним по аутсорс - таким чином ви можете створити форму на запит створення дизайну і навіть вказати ціну за дизайн (якщо це до прикладу одноразовий запит) або не вказувати, якщо ви вже домовились про вартість

інструмент для менеджменту

Якщо раптом ви хочете вести таск ліст самостійно - Wrike дає можливість розмежовувати спейси і ви будете мати власний та спільний робочий простір

тайм менеджмент

Wrike інтегрується з безліччю платформ. Все, що вам потрібно - підключити існуючі програми та робочі процеси за допомогою готових інтеграцій, доступних для 400+ популярних додатків, а також користувацьких інтеграцій для більш досвідчених користувачів.

платформа для менеджменту

Щодо вартості, Wrike має гнучку систему оплати, і вартість становить від 10 дол за користувача (в залежності від умов та потреб).

Wrike - це візуально приваблива, зручна та зрозуміла платформа, яка допоможе вам у делегуванні, створенні порядку в щоденних справах і ви просто будете насололжуватись вашою роботою, адже все будете бачити наочно і не потрібно буде тримати в голові сотні завдань та думати на якому вони етапі.

wrike реєстрація

може зацікавити

Notion: основні функції та оновлення

Notion - давно зарекомендувала себе як топ платформа для організації роботи, де можна працювати як індивідуально, так і в команді і в реальному часі

Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024

Тримаємо руку на пульсі і на черзі порція новин та оновлень від Інстаграм

Фільми про маркетинг, які допомагають збагнути його суть

Розвивати себе як особистість та професіонала можна різними способами. І один з таких - кінематограф. Фільми допомагають не лише на годину забути про реальність, перезавантажитись, а й можуть надихнути на нові ідеї і переосмислення речей