Назад
Журнал

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі

Маркетинг
Маркетинг
Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
24/7/2024
Тривалість
8 хв

Що таке Canva?

Canva, популярна платформа для графічного дизайну, почала свою роботу з бажання демократизувати дизайн і зробити його доступним для всіх, незалежно від дизайнерських навичок чи досвіду.

З моменту свого заснування Canva зазнала значного зростання та глобального поширення. Вона швидко завоювала популярність серед підприємців, маркетологів, освітян та людей, які прагнуть розширити свої можливості створення візуального контенту.

Особливості Канви:

  • Шаблони: Canva пропонує величезну бібліотеку готових шаблонів для різних цілей, зокрема для публікацій у соціальних мережах, презентацій, плакатів тощо.
  • Інтерфейс перетягування: Ця інтуїтивно зрозуміла функція дозволяє користувачам легко додавати та переставляти елементи у своїх проектах.
  • Редагування зображень: Доступні основні інструменти для редагування фотографій, такі як обрізання, зміна розміру та додавання фільтрів.
  • Налаштування тексту: Користувачі можуть легко додавати, редагувати і форматувати текст за допомогою різних шрифтів, розмірів і кольорів.
  • Спільна робота: Можливість ділитись дизайнами з членами команди і працювати над проектами в режимі реального часу.
  • Стокові медіа: Доступ до бібліотеки безкоштовних і преміум-стокових зображень, графіки та іконок.
  • Презентації: Можливість створювати професійні презентації за допомогою різноманітних шаблонів і функцій.

Оновлення Канва 2024

Кастомізовані робочі простори

Ви можете налаштувати власний простір так, як вам подобається, або легко ділитись важливою інформацією в організації за допомогою спеціального розділу «Starred for Team» на бічній панелі. Завдяки більш організованому коментуванню та запропонованому редагуванню, ви відкриваєте для себе більше можливостей для співпраці з вашою командою.

канва оновлення

Простір для створення курсів

Незалежно від того, чи ви навчаєте нових співробітників, чи ділитеся новинами компанії, чи підвищуєте кваліфікацію членів команди або студентів, Courses тепер спрощує проведення масштабних тренінгів з навчання та розвитку. Створені безпосередньо в Canva, ви можете перетворювати дизайни Canva на навчальні матеріали. Це включає в себе все - від презентацій і дошок до документів і відео, які допоможуть легко підвищити кваліфікацію ваших співробітників.

канва курс

Інструменти штучного інтелекту стали ще кращими

  • Magic Media: провідний інструмент для створення зображень і відео (відкриється в новій вкладці або вікні) тепер може також створювати ідеальну графіку. Якщо вам потрібні іконки, наклейки або ілюстрації, просто опишіть, що ви хочете, і спостерігайте, як ваші слова перетворюються на красиву графіку
  • Magic Write: тепер може генерувати текст, використовуючи ваш унікальний тон голосу, щоб донести ваше повідомлення словами, які звучать так само, як ви або ваш бренд. Просто завантажте зразок, і одним клацанням миші Magic Write згенерує відповідний текст.ʼʼ
  • Чарівний дизайн: тепер ви можете розраховувати на щоразу вищу якість шаблонів і менше редагування чи ретушування, щоб зробити їх правильними.
  • Стилі: Потрібно в один клік перетворити свій дизайн на фірмовий? Функція «Стилі» дає змогу використовувати кольори, шрифти та декоративні елементи іншого дизайну одним клацанням миші. Скопіюйте стиль з дизайну, який вам подобається, дизайну вашого бренду, шаблону Canva або навіть зображення.

Оновлений фото та відеоредактор

Фоторедактор Canva зі штучним інтелектом тепер дає вам ще більше контролю над зображеннями. Використовуйте Magic Grab, щоб без зусиль вибрати будь-який елемент на фотографії, щоб перемістити, видалити або замінити його - так само, як ви редагуєте шаблон Canva. Отримавши ідеальний знімок, скористайтеся інструментом «Макети» щоб проаналізувати зображення і перетворити його на шаблон макета.
У відеоредакторі Canva з'явилося більше функцій зі штучним інтелектом, які допоможуть вам створювати та редагувати відео

канва тренди

Прискрення створення дизайнів

  • Bulk create: Новий найкращий друг маркетолога, Bulk create прискорює маркетинговий робочий процес і дає змогу масштабувати бренд-активи. Просто завантажте файл CSV або Excel, і Bulk create швидко оновить зображення, текст і графіку в різних дизайнах.
  • Інтеграція з Ad Tech: Від дизайну рекламного креативу до оптимізації для кращої ефективності - тепер ви можете безперешкодно проходити всі етапи створення реклами в Canva.
  • Автоматичне заповнення даних: Відтепер в один клік ви можете інтегрувати свої бізнес-дані з таких джерел, як Salesforce та MLS, безпосередньо в презентаційні панелі, брошури та інші ефективні інструменти для продажів.
канва шаблони
  • Записи: Записи дозволяють персоналізувати взаємодію з клієнтами: дикторський голос під час презентації чи відео, запис всього екрану або додавання голосу за кадром до вашого дизайну для ідеальної презентації, готової до показу вашій команді або клієнтам.
канва оновлення

Нові можливості для редагування документів

Canva Docs отримав низку оновлень, які допоможуть вам працювати безперешкодно. Вдосконалено процес редагування: з'явилася популярна функція запропонованого редагування для ефективної співпраці в режимі реального часу, контури документів для навігації та підписів у великих документах, а також новий організований процес коментування для полегшення спільної роботи. Незалежно від того, чи ви робите нотатки з зустрічі, чи пропонуєте зміни до кампанії, створення та спільна робота над ідеальним документом тепер є безпроблемною.

канва шаблони

Дизайн тренди Канва 2024

Динамічні колажі

Відео та анімація завжди чудово привертали увагу. Тенденція колажів у русі запозичена з зін-культури, скрап-альбомів ручної роботи та фотоколажів, що створюють складні, мінливі перспективи.

канва дизайн

Flow and Form

Ідеальне поєднання геометричних та органічних форм. Простий, виразний і абстрактний, цей тренд має професійну, але живу атмосферу.

канва дизайни

Сюрреалізм

Натхненний мистецьким рухом 20-го століття, сюрреалізм повертається, щоб кинути виклик тому, як ви бачите світ. Фантазійне мистецтво, неземні конструкції та дивні, підсвідомі зв'язки лежать в основі цього тренду.

шаблони канва

Піксельний тренд

Пікселізація, що має коріння в технічній естетиці, - це все про точне, але грайливе вираження. Цей напрям графічного дизайну спирається на класичні 8-розрядні відеоігри та комп'ютерну анімацію, щоб викликати відчуття комфорту та ностальгії. Сітки, блокові шрифти та піксельний арт ідеально вписуються в цей тренд.

канва шаблони

може зацікавити

Фільми про маркетинг, які допомагають збагнути його суть

Розвивати себе як особистість та професіонала можна різними способами. І один з таких - кінематограф. Фільми допомагають не лише на годину забути про реальність, перезавантажитись, а й можуть надихнути на нові ідеї і переосмислення речей

Як сімʼя Заставних старі двері реставрувала

Гучний заголовок, проте не менш гучна подія, яка ще бере свій початок з 2022 (якщо не раніше). І нещодавно Аліна Френдій та Петро Заставний у своєму Інстаграм виставили відео, де по фактах пояснили всю ситуацію з тернопільськими дверима

Big Data в маркетингу: як великі дані змінюють гру

Великі дані, або Big Data, відкривають для компаній нові горизонти у маркетинговій аналітиці. Але що це означає для тих, хто прагне краще зрозуміти свою аудиторію і зробити свої маркетингові кампанії більш влучними? Спробуймо розібратися на конкретних прикладах.