Назад
Журнал

Емілі в Парижі: хейт, маркетинг та натхнення

Серіал, який зібрав навколо себе дуже багато прихильників, хейтерів, людей, які ставляться до нього нейтрально. Що ж, Емілі в Парижі 4 сезон вже на екранах і прочитавши безліч думок - хочу поділитись своєю

Маркетинг
Маркетинг
Емілі в Парижі: хейт, маркетинг та натхнення
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
20/8/2024
Тривалість
6 хв

Емілі в Парижі: сторона хейту

Я передивилась цей серіал тричі. Я впринципі прихильниця того, аби передивитись щось старе, ніж обирати нове (особливо коли снеки до фільму вже очікують). Щоразу, коли я дивилась епізоди, я відчувала певні емоції: натхнення, цікавість, здивування і хейт.

За що найбільше НЕ люблять Емілі в Парижі (думки з різних джерел):

  • серіал стереотипно зображує французів та французьку культуру, що може бути образливим або неправдоподібним.
  • існує думка, що персонажі серіалу, включаючи головну героїню Емілі, не мають глибокого розвитку і виглядають одноманітно.
  • серіал часто використовує кліше, як от романтичні стосунки, які здаються передбачуваними і поверхневими.
  • деякі глядачі вважають, що стиль життя, показаний у серіалі, є нереалістичним і переважно ідеалізованим, не відображаючи реальних труднощів і викликів життя в Парижі.
  • маркетологи через одного “плюються”, описуючи сюжети не правдоподібними, маркетинг - не справжнім, а Емілі - неосвіченою.
  • висміювання українок (у 3 сезоні), яке призвело до шаленого хейту та бурі емоцій.
емілі в парижі 4 сезон

Моя особиста думка: я не хейтер цього серіалу, і не палка шанувальниця. Скоріше людина, яка, прочитавши різні думки, стала посередині. Адже серіал і справді має безліч зашкварних моментів, але… це просто серіал. І про це багато хто про це починає забувати, особливо, коли це стосується маркетингу.

Емілі в Парижі: сторона маркетингу

Моя улюблена частина, адже мені є що сказати.

Цей серіал впринципі про маркетинг, тому не дивно, чому він викликає стільки ажіотажу та думок серед фахівців у цій ніші.

Я чула та читала різне і хочу висвітлити декілька негативих моментів:

  • маркетингові кампанії, представлені в серіалі, здаються нереалістичними і надто ідеалізованими, а деякі стратегії, що використовуються Емілі, можуть бути малоймовірними в реальному бізнес-середовищі.
емілі в парижі маркетинг
  • деякі відзначають, що серіал не занурюється в глибокий аналіз маркетингових кампаній. Це призводить до поверхневого зображення процесів і рішень, які насправді вимагають детального планування і стратегії.
  • Емілі часто успішно вирішує проблеми, з якими стикається, без значних труднощів або невдач. Це може створювати уявлення про маркетинг як про легкий і безтурботний процес, що не відображає реальних викликів, з якими стикаються маркетологи
  • маркетингові підходи, показані в серіалі, іноді здаються клішованими або штампованими, що може зменшити їхню достовірність і ефективність у реальному світі.

А зараз давайте повернемось до нашого ключового моменту — це серіал.

Серіал, який НЕ заснований на реальних подіях, а створений з метою розважати.

Можливо тут і є нереалістичні стратегії чи перебільшення, проте з цієї сторони сценаристи молодці, адже, вони точно знали, що ці моменти можуть викликати обурення або обговорення і про серіал будуть говорити більше. А це надважливо для премʼєри чогось нового.

Маркетинг в Емілі в Парижі — це дещо гіперболізовано, дещо не правдиво, проте, цей серіал має багато позитивних сторін, про які багато хто забуває у сірому світлі хейту.

Savoir агенція, в якій працює Емілі, представляє унікальний підхід до клієнтських проектів, що включає креативні ідеї та нестандартні рішення. Емілі використовує свою інтуїцію для створення кампаній, що привертають увагу. І тому, як вона це робить можна інколи позаздрити, адже це те, що має вміти робити кожен маркетолог. Окрім стратегічного мислення, маркетологи часто повинні включати інтуїцію та вирішувати питання “тут і вже”, особливо, якщо це впливає на бренд в подальшому.

Приклад: презентація нового авто McLaren

У серіалі у них в останній момент забирають вже узгоджену локацію для презентації. І Емілі, вчасно отримавши фото від свого хлопця, дає ідею провести захід у Провансі, в маєтку їхнього постійного клієнта Антуана. Прованс = лаванда = авто лавандового кольору. Все склалось ще краще, завдяки швидкій реакції Емілі на подію. І там же, на заході, Емілі дізнається, що в Антуана зіпсувався новий аромат і є лише декілька флаконів. Розуміючи, що вони мають вже лояльну та люксову аудиторію — вона пропонує випустити лише ті декілька парфумів що є, за вищою ціною і лише для преміум клієнтів. Знову її швидка реакція на проблему допомогла зберегти репутацію і кошти.

емілі в парижі реклама

І питання, чи є в цьому вигадка? Аж ніяк. Тому що це лише людський фактор, який дуже вдало показано. І оскільки мова там йшла про бренди вищого класу — реакція та рішення на це — відповідні

Приклад: просування валіз від Rimowa

На зустрічі клієнт сказав, що вони хочуть чогось нового та екстраординарного. Емілі запропонувала зробити колаборацію з Пʼєром Кадо, де він буде зображений на їхніх валізах. Так, це вийшло надто шокуюче, проте, дуже помітно. Валізи будуть помітні кожному і люди точно зацікавляться цим брендом.

Тож, чи не “топимо” ми всі зараз за креатив? Брендів дуже багато і стати видимим серед конкурентів дуже важко. Тому підходи, які використовувала Емілі, можна точно взяти на озброєння. Навіть, якщо вони здаються надто шокуючими на початку

Так, не завжди підходи до просування є логічні або стратегічні, проте цей серіал не про логіку :) І ми плавно переходимо до 3 частини цієї статті

колаборації з брендами

Емілі в Парижі: сторона натхнення

Давайте знову забудемо про логіку і сприйматимемо цей легкий серіал як “їжу” для натхнення, відпочинку та нових ідей

Зізнайтесь, чи не хотіли б ви так швидко як Емілі набрати підписників?

Я погоджуюсь, що сьогодні це щось нереальне, без стратегії та реклами. Проте, вони в цьому серіалі показали істину Інстаграм: колись це була мережа, де, поділившись моментами, можна було зібрати безліч лайків та охоплення. Вони показали нам те, про що без зупину говорять американські маркетологи: важливість особистого бренду. Це наштовхує на легку ностальгію та навіть ідеї, створити щось нове або переосмислити вже відоме.

Емілі зробила дуже добре ще одну річ. Адже те, що вона на самому початку змінила свій нік, вже говорить про приховану “стратегію” і ціль Емілі показати життя в Парижі. А отже, люди бачачи цей нік і перейшовши на профіль Емілі — розуміють, що все тут логічно поєднано. І підписуються на неї.

маркетинг в емілі в парижі
Більше того, американка у Франції дивиться на Париж іншими очима.

Це ще одна “тактика”, яка змушує людей підписуватись. Адже у 3 сезоні навіть відома журналістка сказала, що тут потрібно виділятись і не боятись саркастично висміювати культуру (як це зробила Емілі у 1 сезоні, де виставила фото зі свічками для жінок 40+) аби тебе почали сприймати серйозно.

Давайте пригадаємо, скільки “не логічних”, проте креативних ідей для різних кампаній придумала Емілі.

Вона завжди використовує нестандартні та креативні підходи для просування брендів, а це може мимовільно наштовхувати на нові ідеї для розвитку ваших брендів (чи не можете ви запросити відомих особистостей до креативного ролику? Чи неможливим є ідея цікавої колаборації, здавалося б, не дотичних один до одного брендів?) Все це реально та можливо, просто у більш реалістичній формі

емілі в парижі 1 сезон
А образи героїв!

Це взагалі окремий вид мистецтва, який не лише надихає, а й вже допоміг створити мільйонам глядачам по всьому світу унікальні луки, цікаві колаборації та нестандартні рішення до зовнішнього вигляду. Суцільне натхнення. До слова, в 4 сезоні Емілі в Парижі, подруга Емілі - Мінді - одягнена в головний убір українського дизайнера Руслана Багінського

руслан багінський
Особистий ріст — як один з видів мотивації та натхнення у фільмі.

Емілі завжди прагнула до професійного росту, проте за 4 сезони вона не лише росте як маркетолог, але як і людина: яка помиляється, зізнається у невдачах, намагається вирішувати проблеми і зачасту робить це абсолютно реальними шляхами. Навіть банальна історія кохання показує нам, що не все так “гладенько” як в інших романтичних комедіях і часто тут принципи та тверезі рішення, переважають над коханням.

Тож, любити цей серіал чи ненавидіти — справа кожного. Я за те, аби насолоджуватись сюжетом, локаціями, Парижем та нестандартними підходами до вирішення різних викликів. Давайте залишимо реальність в реальності і хоч іноді будемо поринати в інший світ.

може зацікавити

Notion: основні функції та оновлення

Notion - давно зарекомендувала себе як топ платформа для організації роботи, де можна працювати як індивідуально, так і в команді і в реальному часі

Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024

Тримаємо руку на пульсі і на черзі порція новин та оновлень від Інстаграм

Фільми про маркетинг, які допомагають збагнути його суть

Розвивати себе як особистість та професіонала можна різними способами. І один з таких - кінематограф. Фільми допомагають не лише на годину забути про реальність, перезавантажитись, а й можуть надихнути на нові ідеї і переосмислення речей