Назад
Журнал

Камала Гарріс або маркетинг для передвиборчої кампанії

Камала Гарріс - американський політик і юрист, 49-й і чинний віце-президент США з 2021 року при президенті Джо Байдені. Вона є першою жінкою-віце-президентом, що робить її найвищим посадовцем-жінкою в історії США.

Маркетинг
Маркетинг
Камала Гарріс або маркетинг для передвиборчої кампанії
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
21/8/2024
Тривалість
8 хв

Камала Гарріс, як видатний політичний діяч і потенційний кандидат у президенти, використовує різноманітні маркетингові стратегії для підвищення своєї впізнаваності, налагодження зв'язків з виборцями та ефективної комунікації своєї політики. І робить вона це доволі цікавими та не стандартними шляхами, про які ми сьогодні хочемо поговорити.

Камала Гарріс та маркетингова кампанія до покоління Z

Кампанія Гарріс розвинулася на основі фундаменту, закладеного президентом Джо Байденом, особливо в її роботі з поколінням Z, яке може вплинути на результат виборів

Робота Гарріс щодо покоління Z найбільш помітна у TikTok. Хоча раніше кампанія покладалася на меми, які мали на меті зробити Байдена схожим на інших, ці пости зазвичай набирали в середньому кілька сотень тисяч переглядів або й менше, не дотягуючи до відеороликів, випущених командою Гарріса.

Найпопулярніше відео на сторінці штабу Камали набрало 57 мільйони переглядів і посилається на пісню поп-зірки Чаппел Роан, яка наполягає на тому, що країні потрібен «фемініномен».

камала гарріс

Основні підходи до комункації із GEN Z

  • покоління Z особливо переймається питаннями зміни клімату та екологічної справедливості. Кампанія Гарріс підкреслює її прихильність до зеленої політики, відновлюваної енергетики та притягнення корпорацій до відповідальності за погіршення стану довкілля. Її меседжі щодо зміни клімату розроблені таким чином, щоб бути нагальними та дієвими, апелюючи до прагнення покоління Z до негайних змін.
@cbsnews VP-elect Kamala Harris says that climate change poses the biggest threat to poor communities and communities of color. #news #climatechange ♬ original sound - cbsnews
  • такі питання, як расова справедливість, права ЛГБТК+ та гендерна рівність є центральними у світогляді покоління Z. Кампанія Гарріс висвітлює її досвід та політику щодо цих питань, позиціонуючи її як прихильника системних змін. Її підтримка таких рухів, як Black Lives Matter, та позиція щодо реформи кримінального правосуддя посідають чільне місце в її роботі з поколінням Z.
  • Покоління Z може швидко розпізнати нещирість. Послання Гарріс до цієї групи є прямими, чесними та відображають мову, якою вони користуються. Це включає в себе чітке викладення своїх позицій та уникнення політичного жаргону, який може здаватися відірваним від їхнього повсякденного досвіду.
  • Кампанія Гарріс інтегрує посилання на поп-культуру, включаючи популярні телешоу, фільми, музику та інтернет-меми, щоб зробити її меседжі більш зрозумілими та цікавими для покоління Z. Такий підхід допомагає олюднити її та узгодити її кампанію з культурними точками дотику, які є важливими для цього покоління. Гумор - це важливий аспект у спілкуванні з поколінням Z. Тому кампанія Гарріс стратегічно використовує гумор, у своєму контенті, часто за допомогою дотепних мемів і грайливих жартів над опонентами або політичними ситуаціями, щоб залучити молодих виборців у свіжий і розважальний спосіб
камала гарріс
  • Камала взаємодіяла з поколінням Z, співпрацюючи з популярними інфлюенсерами та знаменитостями, які мають велику кількість прихильників серед молоді. Наприклад, вона брала участь в інтерв'ю та розмовах з такими діячами, як акторка Кеке Палмер та співачка Ліззо, які мають вплив на молоду аудиторію. Ці дискусії часто оберталися навколо таких ключових питань, як расова справедливість, виборчі права та важливість участі у виборах.
@applepodcasts How does VP #KamalaHarris get those fabulous locks? A boar bristle brush, a lot of heat, and the same resilience it takes to keep a country running. Hear more on @Wondery Podcasts’ #BabyThisIsKekePalmer ♬ original sound - Apple Podcasts

Що означає такий передвиборчий підхід?

Роль маркетингу на президентських виборах перетворила вибори 2024 року з колись похмурої конкуренції на запеклу гонку за вершину. Згідно з опитуваннями, Камала набирає популярність, і цілком ймовірно, що її симпатії та підтримка набирають обертів завдяки геніальній роботі її маркетингової команди.

Стосунки Гарріс зі ЗМІ та громадськістю не завжди були позитивними під час її перебування на посаді віце-президента, вона не була у ЗМІ майже так часто, як Байден. На думку Аллена Адамсона, співзасновника Metaforce, зараз це працює на її користь, оскільки порівняно нове обличчя і голос привертає увагу, особливо в соціальних мережах.

В епоху соціальних мереж лаконічна, чітка і легка комунікація має вирішальне значення.

Виборці покоління Z бачать наскрізь поверхневі тактики виборчих кампаній і глибоко усвідомлюють вплив політики на їхнє життя і майбутнє, - каже Кетрін Орр, директорка зі стратегії брендів у Designit.

камала гарріс кампанія

Нетрадиційна, а часом і радикальна маркетингова тактика може згуртувати виборців навколо кандидата, який відповідає похмурому підтексту виборів і підкреслює важливість узгодження з бажаною аудиторією.

З іншої сторони, Джесс Філліпс, засновниця Social Standard, каже, що для того, щоб Гарріс досягла успіху з поколінням Z, їй потрібно знайти свою зону комфорту з камерами та безпосередньо брати участь у створенні повідомлень, а не покладатися лише на інфлюенсерів та меми.

На думку Орра, тепер, коли Гарріс привернула увагу покоління Z, вона повинна чітко і послідовно формулювати свою позицію з ключових питань, щоб побудувати довіру і авторитет серед цієї демографічної групи, яка є більш різноманітною, ніж попередні покоління, і розчарована статус-кво.

«Молоді люди зосереджені на своєму майбутньому і на тому, яким воно має бути», - погоджується Наталі Сільверштейн, директорка з інновацій Collectively.

Якщо підсумувати, ці маркетингові кампанії можуть мати значний вплив на вибори завдяки підвищенню впізнаваності, залученості та підтримки Гарріса серед молодих виборців. Зустрічаючись з ними там, де вони є - як з точки зору платформи, так і цінностей - Гарріс може збільшити явку виборців у цій важливій демографічній групі, що може мати вирішальне значення в умовах гострої конкуренції на виборах.

може зацікавити

Notion: основні функції та оновлення

Notion - давно зарекомендувала себе як топ платформа для організації роботи, де можна працювати як індивідуально, так і в команді і в реальному часі

Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024

Тримаємо руку на пульсі і на черзі порція новин та оновлень від Інстаграм

Фільми про маркетинг, які допомагають збагнути його суть

Розвивати себе як особистість та професіонала можна різними способами. І один з таких - кінематограф. Фільми допомагають не лише на годину забути про реальність, перезавантажитись, а й можуть надихнути на нові ідеї і переосмислення речей