Назад
Журнал

Куди поїхати в Україні або міжсезоння у маркетингу

Липень — чудовий літній місяць, який зазвичай асоціюється з відпустками, а ще з “простоєм” бізнесу

Маркетинг
Маркетинг
Куди поїхати в Україні або міжсезоння у маркетингу
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
2/7/2024
Тривалість
7 хв

Міжсезоння у продажах

Ви часто можете почути від власників магазинів одягу, що липень — це той місяць, коли людям не потрібно вже дуже літнє вбрання, а осіннє ще не потрібно. Все, що люди роблять: купують нові купальники, обираються місце для відпочинку і не думають про роботу та інші турботи. І тим самим вони і не так активно гортають сторінки в Інстаграм чи щось гуглять

Тому в цей місяць, якщо ви забуваєте про таку штуку як сезонність — дуже легко впасти в депресію, змінювати спеціалістів з маркетингу та робити висновки на емоціях.

міжсезоння

Як справитись із сезонністю?

Сезонність у продажах може стати справжнім викликом для бізнесу. Тому ділимось з вами стратегіями, які ви можете застосувати, щоб впоратися з сезонними спадами:

  • Диверсифікуйте свої пропозиції. Розгляньте можливість розширення свого портфеля продуктів або послуг, щоб задовольнити ширший спектр потреб протягом року. Це може допомогти пом'якшити вплив низьких сезонів.
  • Проводьте цільові акції та знижки в періоди низького попиту, щоб привабити клієнтів. Пропонуйте спеціальні пакети, винагороди за лояльність або розпродажі.
  • Підтримуйте відносини з існуючими клієнтами під час простоїв. Це можуть бути програми лояльності, маркетингові кампанії електронною поштою або ексклюзивні пропозиції.
маркетингові цілі
  • Використовуйте періоди затишшя для підвищення кваліфікації персоналу. Проведіть тренінги з нових продуктів, методів обслуговування клієнтів або маркетингових стратегій. Це підготує вашу команду до майбутнього напруженого сезону.
  • Виділіть час на розробку продуктів та інновації в періоди затишшя. Це допоможе вам запустити нові пропозиції під час пікових сезонів, щоб залучити клієнтів.
  • Вивчіть можливості для допродажу або перехресних продажів існуючим клієнтам. Рекомендуйте додаткові продукти або послуги, які можуть бути пов'язані з їхніми попередніми покупками.
  • Збирайте відгуки клієнтів. Використовуйте міжсезоння для проведення опитувань або інтерв'ю щодо задоволеності клієнтів. Ці відгуки можуть бути безцінними для покращення ваших продуктів чи послуг у наступному сезоні.
  • Глибоко зануртеся в дані про продажі за попередній сезон. Визначте сфери для вдосконалення, проаналізуйте клієнтські тенденції та виявіть найефективніші продукти чи послуги.
  • На основі проведеного аналізу вдоскональте свою стратегію продажів на наступний сезон. Це може включати орієнтацію на нові сегменти клієнтів, розробку нових маркетингових кампаній або коригування цінових стратегій.
  • Використовуйте міжсезоння для створення привабливих рекламних матеріалів, таких як брошури, презентації або контент для соціальних мереж для майбутнього сезону продажів.

Розкрутіть свій особистий бренд

Публікуйте статті в галузевих виданнях, беріть участь в онлайн-форумах або навіть заведіть власний блог. Діліться своїми знаннями та досвідом, щоб стати лідером думок у своїй галузі та залучити потенційних клієнтів. Міжсезоння - чудовий час для створення потужної присутності в соціальних мережах. Діліться галузевою інформацією, спілкуйтеся з потенційними клієнтами та демонструйте свій досвід, щоб підвищити впізнаваність бренду.

Міжсезоння у маркетингу

Світ маркетингу, як і природа, має свої сезони.

Пікові сезони - це вихор активності, коли кампанії запускаються направо і наліво.

Але потім настає міжсезоння - період уповільнення клієнтської активності, який може змусити деякі маркетингові агенції відчути себе не в своїй тарілці. Міжсезоння не обов'язково має бути часом сплячки. Це може бути стратегічною можливістю для зростання.

стратегя в маркетингу

Коли ви розумієте, що поки не так активно працюєте над залученістю і бачите, що клієнти скоріше за все поїхали відпочивати :) Ви можете зробити наступне:

  • Використовуйте міжсезоння для підвищення кваліфікації вашої команди. Заохочуйте участь у різних конференціях, семінарах або онлайн-курсах. Це допоможе їм ознайомитися з останніми тенденціями та інструментами для майбутнього сезону.
  • Сприяйте співпраці, заохочуючи можливості перехресного навчання. Це дозволяє членам команди розуміти різні аспекти маркетингу, що призводить до формування більш всебічно розвиненої та адаптивної команди.
  • Глибоко зануртеся у відгуки клієнтів за минулий сезон. Визначте сфери, в яких ваші послуги можна покращити, та адаптуйте свої пропозиції, щоб краще відповідати потребам клієнтів.
  • Вивчіть нові напрямки послуг, які доповнюють ваш існуючий досвід. Це може включати пропозицію пакетів контент-маркетингу, інструментів управління соціальними мережами або навіть рішень для автоматизації маркетингу.
  • Створіть чіткі та лаконічні пакети послуг, які демонструватимуть вашу ціннісну пропозицію потенційним клієнтам. Розгляньте можливість пропонувати багаторівневі пакети, щоб задовольнити різні бюджетні потре
  • Проведіть ретельний аналіз ваших внутрішніх процесів. Визначте сфери неефективності та впровадьте оптимізовані робочі процеси, щоб підвищити продуктивність.
  • Міжсезоння - гарний час для аудиту вашого маркетингового технологічного стеку. Оцініть наявні інструменти та вивчіть нові, які можуть оптимізувати ваші операції.
  • Використовуйте платформи маркетингової аналітики, щоб отримати уявлення про ваші минулі кампанії. Проаналізуйте, що спрацювало, а що ні, щоб врахувати це при розробці майбутніх стратегій.
Міжсезоння - не час спускати все на гальмах.

Використовуйте цей період, щоб інвестувати у свою команду, вдосконалити свої пропозиції та позиціонувати себе для ще сильніших результатів у наступному напруженому сезоні.

може зацікавити

Скачати Notion один раз — забути про хаос назавжди

Знайти топову програму для менеджменту буває вкрай важко. Тому ми часто витрачаємо багато часу на пошуки “того самого” інструменту для щоденних завдань

Куди поїхати в Україні або міжсезоння у маркетингу

Липень — чудовий літній місяць, який зазвичай асоціюється з відпустками, а ще з “простоєм” бізнесу

Як уникнути комісії від Apple під час запуску реклами?

Починаючи з лютого 2024 року, запускаючи рекламу, ви будете платити додатково за обслуговування Apple ще 30%. Ці кошти Instagram чи Meta отримувати не будуть