Назад
Журнал

Топ-5 книг для діджитал маркетолога

Діджитал-маркетолог – це фахівець, який займається розробкою та впровадженням маркетингових стратегій та кампаній в інтернеті.

Маркетинг
Маркетинг
Топ-5 книг для діджитал маркетолога
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
2/10/2024
Тривалість
5 хв

В сучасному світі діджитал-маркетинг вимагає не лише практичних навичок, але й постійного навчання та вивчення нових трендів. Книги – це фундамент, який допомагає маркетологам розвиватися, покращувати стратегії, впроваджувати нові підходи. Давайте ознайомимося з п’ятьма книгами, які стануть в нагоді діджитал-маркетологу. Вони допоможуть глибше зрозуміти психологію споживачів, конкуренцію на ринку та ефективність роботи в діджитал-середовищі

Філ Барден «Злом маркетингу: наука про те, чому ми купуємо»

Автор досліджує, як споживачі приймають рішення про покупку того чи іншого продукту, ґрунтуючись на нейронауках та психологічних тригерах. Завдяки книзі можна зрозуміти, чому люди купують певні продукти та як можна впливати на їх вибір. Філ Барден ділиться реальними кейсами та науковими дослідженнями, які показують, як адаптувати маркетингові стратегії для досягнення більшого впливу на цільову аудиторію.

книги для маркетолога

Роберт Чалдіні «Психологія впливу»

Дана книга знайомить з головними фішками психології та поведінки людини, які використовують рекламщики. Серед шістьох основних принципів впливу є взаємність, зобов’язання, соціальне підтвердження, симпатія, авторитет, дефіцит. Чалдіні вчить тому, як продавати товари людям без нагнітання та зайвих питань. Книга допомагає зрозуміти, як ці принципи можна інтегрувати в діджитал-кампанії для створення більш переконливих пропозицій та меседжів.

психологія впливу

Джек Траут «Маркетингові війни»

Якщо маркетинг – це війна, то потрібно навчитися боротися за покупця! Головна думка полягає в тому, що на війні є 4 стратегії для перемоги: флангова, партизанська, наступальна та оборонна. Кожна з них має свої переваги та недоліки. Автор аналізує конкуренцію між брендами, класифікує ринки як «бойові поля» та пропонує маркетологам думати стратегічно. Для діджитал-маркетолога ця книга стане важливим джерелом натхнення для розробки конкурентоспроможних кампаній.

маркетинг

37 Signals «Rework»

Книга 37 Signals «Rework» змінює погляди на бізнес. Вона розвінчує традиційні підходи до бізнесу та управління, та пропонує нові шляхи ефективного керування в сучасному світі. Фокус на простоті, швидкому тестуванні ідей та важливих завданнях. В кожному параграфі книги є нова головна думка. Це 10 категорій порад: як почати власну справу, боротися з конкурентами, будувати блог, наймати людей, працювати віддалено, про силу продуктивності.

книги для маркетолога

Сет годін «Це маркетинг»

Дана книга присвячена тому, як створювати ефективний маркетинг, зосереджуючись на побудові довгострокових відносин із клієнтами та створенні цінності, а не просто на продажу товарів. Годін наголошує на тому, що маркетинг більше не полягає в тому, щоб охоплювати якомога більше людей. Краще орієнтуватися на вузьку аудиторію, якій дійсно потрібен ваш продукт. Хороший маркетинг полягає в тому, щоб допомогти людям вирішити їхні проблеми або покращити їхнє життя, а не в тому, щоб переконати їх купити щось непотрібне.

про маркетинг

Кожна з цих книг охоплює різні аспекти маркетингу: від психології впливу та конкурентних стратегій до ефективних діджитал-кампаній в соціальних мережах. Це чудовий набір для маркетологів, які не зупиняються на досягнутому та прагнуть розширити свій арсенал знань та навичок

може зацікавити

Тік Ток останні оновлення

TikTok перетворився на величезну платформу, яка постійно впроваджує нові функції та можливості як для бізнесу, так і для творців контенту.

Топ-5 книг для діджитал маркетолога

Діджитал-маркетолог – це фахівець, який займається розробкою та впровадженням маркетингових стратегій та кампаній в інтернеті.

Чорна п’ятниця 2024: як не загубитись серед конкурентів і отримати максимум

Чорна П’ятниця – одна з найочікуваніших подій у світовій торгівлі, і щороку вона стає більш конкурентною. У 2024 році виділитися серед тисяч брендів не так вже й легко. Використання стандартних знижок недостатньо.