Назад
Журнал

Як уникнути комісії від Apple під час запуску реклами?

Починаючи з лютого 2024 року, запускаючи рекламу, ви будете платити додатково за обслуговування Apple ще 30%. Ці кошти Instagram чи Meta отримувати не будуть

Маркетинг
Маркетинг
Як уникнути комісії від Apple під час запуску реклами?
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
2/7/2024
Тривалість
7 хв

Оплата реклами якщо у вас айфон

Apple додає свою 30% комісію, під час запуску рекламу в Facebook та Instagram з їхніх девайсів. Все це почалося з 1 липня 2024 року.

Сьогодні, коли ви додаєте кошти (pre paid funds), щоб бустити публікації в додатку Інстаграм, ви здійснюєте покупку через Apple App Store автоматично і ці 30% вже додаються. На вас поширюються Умови та положення надання медіа-послуг Apple. Компанія Apple стягуватиме обраний вами спосіб оплати, збережений в Apple App Store, за будь-які платні транзакції, включно з будь-якими податками.

Компанія Apple несе повну відповідальність за визначення застосовних податкових зборів за вашу покупку та виставлення вам рахунку-фактури відповідно до вимог місцевого податкового законодавства. А Meta не виставлятиме вам окремий рахунок за рекламу Meta, придбану через магазин Apple.

Звісно, всі обурені такою новиною і апдейтом, адже якщо підсумувати то відтепер, запускаючи рекламу через Інстаграм чи Фейсбук ви будете оплачувати ще 50% зверху (20% Мета, 30% Apple)

Як уникнути додаткової плати Apple?

Інстаграм радить розміщувати рекламу на їхньому сайті, а не в додатку Instagram для iOS, і це допоможе вам  заощадити 30% від загальної вартості реклами до сплати податків і місцевих зборів.

Після того, як ви прорекламуєте свій контент за допомогою офіційного сайту, Meta Business Suite або Meta Ads Manager, ваша реклама буде показуватись вашій аудиторії так само, як і при просуванні в додатку Instagram.

За словами Інстаграм — офіційний сат має ті ж функції, що й просування посту в додатку. Все, що вам потрібно:

  • додати оплату до свого рекламного акаунту в налаштуваннях оплати на сайті Інстаграм і використовувати ці кошти для бустингу в додатку Інстаграм для iOS без сплати комісії Apple.
інстаграм
  • рекламувати контент з Meta Business Suite. Ви можете завантажити додаток або зайти на сайт Meta Business Suite з комп'ютера, щоб керувати контентом
  • створювати оголошення в Meta Ads Manager. (обираємо ціль Трафік і на рівні групи оголошень змінюємо нашу кінцеву ціль).
інстаграм новини

може зацікавити

Скачати Notion один раз — забути про хаос назавжди

Знайти топову програму для менеджменту буває вкрай важко. Тому ми часто витрачаємо багато часу на пошуки “того самого” інструменту для щоденних завдань

Куди поїхати в Україні або міжсезоння у маркетингу

Липень — чудовий літній місяць, який зазвичай асоціюється з відпустками, а ще з “простоєм” бізнесу

Як уникнути комісії від Apple під час запуску реклами?

Починаючи з лютого 2024 року, запускаючи рекламу, ви будете платити додатково за обслуговування Apple ще 30%. Ці кошти Instagram чи Meta отримувати не будуть