Назад
Журнал

Як вирости бізнесу використовуючи Лінкедін?

LinkedIn став однією з найпотужніших платформ для бізнесу та маркетологів, які шукають зв'язок зі своїми ідеальними потенційними клієнтами та стимулюють продажі.

Маркетинг
Маркетинг
Як вирости бізнесу використовуючи Лінкедін?
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
13/8/2024
Тривалість
5 хв

Цікаві факти про Лінкедін

  • Середній користувач LinkedIn заробляє понад $75 000 на рік і досягає піку заробітку та покупок у віці від 25 до 55 років.
  • Користувачі LinkedIn навчаються та приймають рішення. На відміну від інших соціальних мереж, які зосереджені на розвагах і спілкуванні, люди приходять на LinkedIn, щоб вести ділові розмови і знаходити рішення своїх проблем.
  • Конкуренція за увагу нижча. Лише 5,2% з 135 мільйонів щоденних активних користувачів LinkedIn створюють оригінальний контент, а це означає, що тут набагато менше шуму, ніж в інших соціальних мережах.
  • Ви можете охопити своїх ідеальних потенційних клієнтів у великому масштабі. Потужні пошукові можливості LinkedIn дозволяють вам знаходити людей, які приймають рішення, і спілкуватися з ними на основі таких атрибутів, як посада, компанія, місцезнаходження, приналежність до університету, членство в групах, відвідування заходів тощо. Жодна інша платформа не пропонує такого рівня професійного таргетингу.

Унікальність LinkedIn полягає в тому, що дана платформа використовує людських редакторів для перевірки контенту та забезпечення його відповідності професійному бренду. LinkedIn хоче бути відомим як платформа для розвитку кар'єри, найму, підприємництва та суміжних професійних тем.

лінкедін просування

Як бізнесу використовувати Лінкедін?

Розширений пошук LinkedIn

Потужна безкоштовна пошукова система LinkedIn дозволяє знаходити людей за багатьма критеріями та ключовими словами. Ця функція зручна для пошуку людей, які відповідають вашому ідеальному образу клієнта і добре підходять для вашого продукту або послуги.

Використовуючи розширений пошук LinkedIn, ви можете фільтрувати результати за певними параметрами:

  • Назвою посади, наприклад, "віце-президент з маркетингу", "директор з персоналу" або "генеральний директор".
  • Компанії, в якій вони працюють. Якщо у вас є список компаній, на які ви хочете орієнтуватися, ви можете шукати осіб, які приймають рішення в цих організаціях.
  • Місцезнаходження. Звузьте результати пошуку, вказавши певну географічну область, наприклад, місто, штат або країну.

Розвивайте особистий бренд керівників бізнесу

Заохочуйте керівників компанії до активної участі в Лінкедін, публікуючи власний контент та взаємодіючи з іншими. Якщо вони не мають часу та ресурсів це зробити — варто їм допомогти і вести сторінку за них, проте попредньо узгодивши голос особистого бренду та інші деталі. Важливо, аби керівник ділився виступами, інтерв’ю або вебінарами щоб підкреслити свою експертизу.

До слова, якщо потрібна допомога у розвитку Лінкедін сторінки - Spalah Agency вам радо в цьому допоможуть

лінкедін розвиток

Використовуйте LinkedIn групи

Групи LinkedIn - це онлайн-спільноти, де професіонали обговорюють бізнес-теми, діляться ідеями та ставлять запитання. Ці групи можуть бути золотим дном для пошуку потенційних клієнтів, які беруть участь у дискусіях, пов'язаних з вашою галуззю або нішею.

Шукайте ключові слова, пов'язані з вашим бізнесом, галуззю або цільовими акаунтами, щоб побачити список груп, які відповідають вашим умовам пошуку. Приєднуйтесь до груп, які здаються вам найбільш активними і відповідають вашим цілям.

Ставши учасником групи, зверніть увагу на тих, хто постійно публікує пости, коментує і вступає в дискусії. Ці люди, швидше за все, будуть більш відкритими для спілкування, оскільки вони вже зацікавлені в темі.

Організація онлайн-заходів з обмеженим доступом

Організуйте ексклюзивні вебінари для вашої LinkedIn-аудиторії, куди можна потрапити лише за запрошенням. Це підкреслить важливість та унікальність контенту та вашого бренду. Пропонуйте обмежену кількість VIP-запрошень на ваші офлайн-події (оналайн) через LinkedIn, що підкреслить ексклюзивність і допоможе залучити ключових партнерів або клієнтів.

linkedin просування

Повідомлення вашим контактам в LinkedIn

Відправлення повідомлень комусь є найбільш вірусною дією в Лінкедін. Якщо ви відправляєте комусь повідомлення, ймовірність того, що вони побачать ваші дописи, зростає на 85%.

Після того, як людина прийняла ваше запрошення приєднатися, намагайтеся просунути нові контакти через воронку продажів, надаючи цінність і будуючи стосунки.

У діректі коротко представтеся і поясніть, як ви допомагаєте таким людям, як вони. Потім запропонуйте дійсно корисний ресурс - електронну книгу або шпаргалку - який допоможе вирішити проблему, з якою вони стикаються. Це має бути високоякісний магніт для генерації лідів, який демонструє вашу експертизу.

Колаборації з іншими компаніями

Об’єднайтесь з іншими компаніями у вашій галузі для спільних проєктів або заходів, і просувайте їх на Лінкедін. Це буде win win колаборація, адже вони у свою чергу будуть просувати вас та ваш бренд. Це може бути спільний вебінар, серія статей, або навіть взаємні рекомендації у постах.

LinkedIn може стати потужним інструментом для розширення вашого бізнесу, залучення нових клієнтів і талановитих працівників, якщо використовувати його систематично та стратегічно.

може зацікавити

Notion: основні функції та оновлення

Notion - давно зарекомендувала себе як топ платформа для організації роботи, де можна працювати як індивідуально, так і в команді і в реальному часі

Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024

Тримаємо руку на пульсі і на черзі порція новин та оновлень від Інстаграм

Фільми про маркетинг, які допомагають збагнути його суть

Розвивати себе як особистість та професіонала можна різними способами. І один з таких - кінематограф. Фільми допомагають не лише на годину забути про реальність, перезавантажитись, а й можуть надихнути на нові ідеї і переосмислення речей