Назад
Журнал

Як війна впливає на вподобання покупців: у топі замовлень зарядні станції та генератори

Регулярні обстріли енергетичної інфраструктури змушують українців шукати альтернативні джерела живлення.

Бренди
Бренди
Як війна впливає на вподобання покупців: у топі замовлень зарядні станції та генератори
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
23/9/2024
Тривалість
6 хв

Минулого року в країну було імпортовано генераторів на понад 1 ГВт, а до кінця 2024 року їхня кількість зросте через невтішні прогнози експертів, які закликають готуватися до складної зими вже зараз.

Які генератори вибирає український бізнес?

Найпопулярнішою позицією залишаються бензинові генератори. Бізнес насамперед цікавлять моделі, здатні працювати 1000 годин і більше (бажано від 1500 годин) — саме в такому випадку зростає економічна доцільність їхнього використання. Хоча на термін служби впливають зовнішні фактори (місце використання, якість палива та відповідне технічне обслуговування), велика кількість українських і європейських вендорів можуть гарантувати тривалий термін використання своєї продукції. Прикладом такого виробника є Sigma, з асортиментом якого можна ознайомитися тут https://allo.ua/ua/benzinovye-generatory/proizvoditel-sigma/

Найбільший попит та, відповідно, пропозиція спостерігаються в діапазоні потужностей до 7 кВт. Такі генератори можна використовувати і в приватних будинках, і  в малому бізнесі — від них можна заживити невелику кав’ярню, сервісну майстерню, кіоск чи перукарню. Є також запит на компактні портативні моделі, які можна легко пересувати з місця на місце або між приміщеннями. 

Важливо враховувати не тільки початкову вартість пристрою, яка належить до капітальних витрат, а й витрати операційні — скільки бізнес витрачатиме на паливо та обслуговування. Ці вкладення залежатимуть і від того, наскільки енергоефективною буде вибрана модель, і від марки бензину. Ті, хто використовуватимуть більш доступний А-92, зможуть трохи заощадити. Водночас А-95, який коштує дорожче, спричинює менше викидів, а отже, менше впливає на довкілля.

генератор

Коли бізнесу потрібна зарядна станція?

Використовувати бензинові або будь-які інші генератори не завжди доцільно або технічно можливо. В такому випадку є альтернатива — портативна зарядна станція. Зазвичай вона більш мобільна, компактна та легка порівняно з бензиновим генератором, але має певні недоліки для комерційного використання. Наприклад, заживити від неї можна хіба що 1–3 робочих місць, обладнаних ноутбуками чи малопотужними гаджетами. А необхідність регулярно відновлювати заряд штатних акумуляторів від мережі сильно обмежує тривалість автономної роботи. Проте порівняно з генератором портативна зарядна станція більш невибаглива в експлуатації, не шкодить екології, не спричинює шуму під час роботи. 

В умовах повномасштабної війни в Україні використання бензинових генераторів та інших альтернативних джерел енергії стає не просто необхідністю, а стратегічним рішенням для бізнесу. Попит на генератори зростає, повне відновлення енергетичної інфраструктури потребує значних інвестицій і часу, а її подальший стан повністю залежить від дій агресора. Тому підприємства шукають способи забезпечення безперервної роботи в умовах енергетичної нестабільності та вибирають рішення відповідно до потреб і специфіки бізнесу та фінансових можливостей.

може зацікавити

Корпоративно соціальна відповідальність у брендів

Корпоративно соціальна відповідальність – це підхід до ведення бізнесу, який передбачає, що компанії повинні враховувати соціальні, економічні та екологічні наслідки своєї діяльності.

Навички, які необхідні SEO спеціалісту у 2025: топ SEO  курсів

Сьогодні SEO являється важливим інструментом для будь-якого бізнесу та ніші, які прагнуть бути помітними в інтернеті.

Маркетинг без шоу: як бренди будують довіру без хайпу

Сьогодні ми живемо в часи, коли споживачі починають втомлюватися від штучних шоу та маркетингових хитрощів. Постійний потік гучних кампаній, кричущих заголовків і порожніх обіцянок змушує людей шукати правду за межами рекламних повідомлень.